dijous, 22 d’octubre del 2015

1a LECTURA DEL CLUB

Ja hem començat i en teníem moltes ganes!

Després d'un estiu amb moltes lectures (us penjarem les recomanacions dels membres del Club) enguany, al ClubVila llegirem novel·les ambientades a la ciutat de Barcelona. De manera cronològica anirem fent un repàs a la seva història i costums amb 7 títols que ens faran conèixer més i millor la nostra ciutat.

I posats a triar entre la molta bibliografia publicada, hem volgut començar pel nostra barri: Gràcia. Així doncs, el primer títol és: Set dies de Gràcia de Carla Gràcia Mercadé.


La novel·la ens trasllada a la Revolta de les Quintes, en un moment de la història en que Gràcia era independent, el 1870. 



En aquest any el General Prim  va anunciar un nou reclutament per a la guerra amb el Marroc per el sistema de sorteig dels homes que hi havien d'anar, les "Quintes". El poble de Gràcia, indignat, es va revoltar i va acabar assaltant l'Ajuntament  i cremant les llistes. Entremig, tota l'acció, la resistència, la reflexió, els sentiments, la valentia i tot l'esforç i sacrifici que va suposar aquest fet històric. La novel·la ens aportarà una part ben documentada que s'anirà lligant amb protagonistes llegendaris o imaginats. 

I A MÉS...
tindrem el plaer de conèixer a l'autora del llibre!

La Carla Gràcia ha acceptat la nostra invitació per poder parlar de la seva obra. Li agraïm moltíssim.

 La trobada serà:
dimecres 18 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda.

(per aquesta ocasió hem canviat el dia i l'hora de la trobada, la resta les continuarem fent el 2n dijous de cada mes)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada